Önmagadtól, önmagadért
2020. február 22. írta: TheMeetime

Önmagadtól, önmagadért

Van, hogy nem vágysz többre..csupán ennyire. Hogy kiszakadj a mindennapokból és elmerülj az emlékeidben. Azokban az örömteli pillanatokban, amik már örökre a tieid maradnak, amiket már senki nem vehet el tőled.

photo-of-woman-looking-at-the-mirror-774866.jpg

Ezekben a percekben, órákban nincs más csak te és a boldogságod. Amit talán akkor, ott abban a helyzetben nem is tudtál igazán megélni, most egy bizonyos idő elteltével szinte duplán éled át. Azok az érzések, ízek, a látvány, gondolatok..amik ott átfutottak rajtad, mostanra helyet foglaltak benned és nem mennek tovább. Nem hagynak el, nem gyengítenek, nem bántanak – egyszerűen csak mosolyt csalnak az arcodra és könnyeket a szemedbe. Boldogságot. Mert ezek a könnyek azoknak a boldog pillanatoknak a lenyomatai, amik nélkül nem tudnál tovább menni. Amik segítenek új erőre kapni, kitartani, amik támogatnak..és feltöltenek.

Az életed legmeghatározóbb pillanatai ezek. Amikor kilépsz a megszokott környezetedből és elindulsz az ismeretlen felé. Amikor nem tudod, mi vár rád, mégis már az első pillanattól kezdve ott az a hatalmas mosoly az arcodon..hogy hamarosan ott leszel – mert bele mertél vágni. Ez a Te bátorságod. Amit lehet eleinte úgy érzel, hogy más miatt teszel meg, de a valóság az, hogy magadnak adsz vele a legtöbbet. Önismeretet, önszeretetet, önfejlesztést.

Mert nem létezik olyan alkalom, hogy ugyanúgy gyere vissza, ahogy elmentél. Minden egyes út más és ezáltal minden egyes út ad valami olyat, amit azelőtt nem. Változik és változtat. És amikor nem is hinnéd, akkor segít a legtöbbet. Formál, átszab, újraalkot. A törzs megmarad, de a keret folyamatosan változik. És ez a változás az, ami által idővel megtalálod önmagad. Ne félj elindulni és megélni azt, amit eddig még csak elképzelni sem tudtál. Légy hálás érte! Mert minden egyes utazás csak ad - ha be mered fogadni mindezt.

Azt mondják, hogy semmi értelme? Inkább maradj a biztonságot adó négy fal között? Ne hallgass rájuk, ezek csupán a saját félelmeik, a saját korlátaik szavakba öntve. Hiszen mi a biztonság? Nem az, ha bezárjuk magunkat. Attól, hogy ők nem mernek lépni, te még megteheted. Nem véletlenül ébredt fel benned ez az érzés, hát hallgass rá – és menj! Arra, amerre csak szeretnél, akár egyedül is. Mert hiába is szeretnéd, nem lesz mindig ott melletted valaki, aki támogasson a céljaidban, és nem azért, mert nem szeret, vagy irigy, csupán, mert ezek nem az ő álmai. Így nem is érti, érzi igazán őket. De ez nem baj. Ne vedd magadra, csak csináld a dolgod, csak tedd, amiben hiszel.

Akkor is, ha csak TE vagy ott. Mert TE ott vagy. Benned ott van.

 

További tartalmakért csatlakozz Te is a TheMeetime Facebook és a TheMeetime Instagram oldalamhoz! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://themeetime.blog.hu/api/trackback/id/tr8615486364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása