Filmek, amikkel utazhatunk 1. rész
2020. április 04. írta: Mentál Terasz

Filmek, amikkel utazhatunk 1. rész

Személy szerint, ha nem utazhatok a valóságban, minden alkalmat megragadok arra, hogy legalább képzeletben megtehessem ezt. Legyen szó könyvekről vagy éppenséggel filmekről. Vigyázat, romantikus tartalmak a fedélzeten!

food-snack-popcorn-movie-theater-33129.jpg

Minek tagadjam, szeretem az igazi nyálas, csajos filmeket – nekem ez a dilim, a hasonló témájú könyvek mellett. Így ne lepődj meg, ha nem feltétlen a 10 legjobb utazós film vagy a legszuperebb világjáró mozik tartalmat kapod, mert nem is ez a célom, hogy ezt adjam. Csupán 1-1 kellemes kikapcsolódást ígérő időtöltést kínálok – elsősorban nőtársaimnak –, melyek között ugyanakkor lesznek szerintem igazán elgondolkodtató, férfiak számára is megnézhető tartalmak is. Ha hasonló az érdeklődési köröd, találni fogsz bennük számodra is érdekes darabokat!

1. Under the Tuscan Sun / Napsütötte Toszkána

Mindegy, hányszor láttam már a katicabogarakat, és hogy szinte már kívülről fújom az egész szövegét mégis, ez a film számomra az egyik legkedvesebb és nem csak azért, mert egy írónő a főszereplője, hanem mert a kedvenc országomban, annak is a legcsodálatosabb részén játszódik. Ennek köszönhetően pedig minden egyes alkalommal visszatérek én is Toszkánába, azokra a helyekre, amik szívemnek oly kedvesek.
unnamed1.jpg

2. Eat Pray Love / Ízek, imák, szerelmek

Tudom, tudom, tipikus. De már, amikor először néztem Liz utazását is elgondolkodtatott sok mindenről. Kapcsolatok, önismeret, szemléletváltás..amik a blogom alapjait képezik, ebben a filmben mind megtalálhatóak és megmutatják, mi is fontos igazán. Persze, nem reális, hogy mindenki egy rossz kapcsolat után bejárja a világot, de én úgy gondolom, nem is ez a fő mondanivalója, hanem hogy saját magunkra rátaláljunk, legyünk bárhol. Miközben kicsit beleshetünk az olasz, indiai és indonéz világba.

3. Roman Holiday / Római vakáció

Hogy is maradhatna ki a listából egy örök klasszikus?! Főleg annál, aki Olaszország szerelmese. Naná, hogy sehogy. Bevallom, nem mostanában néztem meg, de az a kellemes érzés mindig előtör belőlem, ha erre a filmre gondolok. A hangulata, a kalandok, Audrey Hepburn, aki hercegnőként Róma nevezetességeit járja be, lázadva a korlátai ellen..mint egy ’50-es évek beli útifilm. Megmutatva, milyen is volt akkor ez a ma is elképesztő város.

4. The way / Vándorút

Ahogy ígértem, valamelyest komolyabb filmeket is felsorakoztatok a listámban, íme az egyik. Hihetetlenül szép, szomorú s egyben mégis vidám történet, amin Martin Sheen vezet végig minket bejárva az El Caminot. Van, hogy egyedül, van, hogy társaságban, sokféle érzést megélve közben. Hát..valami ilyesmi lehet a valóságban is ott lenni.the-way.jpg

5. Wild / Vadon

Amikor az embert egy nagyobb trauma vagy csalódások sora éri, valahogy mindig menni akar. Mindegy hova, csak el – vagy csak én éreztem már ezt többször? :) Ebben a történetben is ez készteti a főszereplőt arra, hogy nekivágjon a vadonnak, mintegy terápiaként tekint erre az „utazásra”. Lendületét tekintve ezáltal természetesen nem egy gyors film, viszont igazi lelki hullámvasút..ahol a végén.. Nézd meg, és meglátod, mi lesz!

6. The best exotic Marigold Hotel/ Keleti nyugalom – Marigold Hotel 1-2

Évekkel ezelőtt, véletlenül futottam bele ebbe a sokfőszereplős filmbe, és úgy voltam vele, délutáni kikapcsolódásnak jó lesz, nézzük mit hoz egy kis indiai utazás. De nem gondoltam, hogy ennyire hatni fog. Őszintén szólva bár ez is inkább vígjátéknak van meghirdetve, mégis az egyéni élettörténetek egy olyan mélységet adnak a filmnek, melyek által a saját életünket is átértékeljük – ki jobban, ki kevésbé. Nyitottság kérdése. Érdemes mindkét részét megnézni!wpid-20150303_150306movie-marigold_1.jpg

7. Mamma Mia! 1-2

Utazós, éneklős, sokak kedvence. Talán pont a zene miatt. Vagy a görög táj teszi ennyire sikeresség? Nem tudni. Nekem nem lett a kedvencem, sokáig halogattam is, hogy megnézzem, viszont, ha választanom kell a listából, nem feltétlen emellett döntök. De ízlések és pofonok, a képi, zenei világ kellemes.

8. Walking on Sunshine / Séta a napfényben

Hasonló felépítésű film, mint az előző, persze feleannyira sem sikeres, fele annyira sem neves színészekkel. Ettől függetlenül én mégis jobban szeretem. Persze ez lehet amiatt is van, mert ’nanáhogy’ Olaszországban játszódik és a dalok is jól passzolnak hozzá – nyilván, hiszen nagy eséllyel arra írták a sztorit. Nyár, szerelem, Puglia, ez vár arra, aki megnézi.

9. Holiday in the wild / Karácsony a vadonban

Hello Netflix! Most, hogy minden este (és nap is) itthon telik, gondoltam ideje meglesni ezt a „csatornát”, mit is rejthet. Valami vidámat, romantikusat kerestem és nem csalódtam. A Szex és New York Charlotte-ja egy második nászutat tervez Afrikába. A tervek némiképp átalakulnak, 5 csillagos safariból elefántnevelés lesz és mélyebb önismeret. Ezek a hatalmas lények pedig..egyszerűen csodálatosak. Vigyázzunk rájuk – IS!
gray-elephant-59840.jpg

10. Falling inn love / Szerelem első vendéglátásra

A Netflix pedig most Új-Zélandra repít tovább. És milyen jól is teszi. Kicsit a Napsütötte Toszkána modernebb változatát idézi a film számomra, valószínűleg a romokban kapott épület miatt. Miközben az „igazi élet” kérdését feszegeti. Kinek mit jelent és leginkább hol is hiszi, hogy az várja. Vajon, ha saját magunknak feltesszük ezt a kérdést, mire jutnánk?
fil_unit_03874-850x508.jpg

 

Folytatás következik..

 

További tartalmakért csatlakozz Te is a TheMeetime Facebook és a TheMeetime Instagram oldalamhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://themeetime.blog.hu/api/trackback/id/tr9515591226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása